Mijn naam is Sanne van Minderhout. Al zo lang ik me kan herinneren wil ik een positief verschil maken in het leven van anderen. Als klein kind droomde ik van een carrière als kinderarts in Afrika, later was ik klassenvertegenwoordiger, studeerde ik Natuurgeneeskunde, werd voorzitter van een ondernemingsraad en was werkzaam bij FNV. Ondertussen verdiepte ik me op allerlei manieren in de menselijke psyche, om daar uiteindelijk mijn werk van te maken.
Ik heb in mijn leven lange tijd gestoeid met mezelf en ben daarbij door diepe dalen gegaan. Jarenlang gepest worden zorgde ervoor dat ik me anders voelde dan de rest, minderwaardig. Ik had weinig zelfvertrouwen en voelde me onzeker over ongeveer alles. Na verloop van tijd heeft dat geresulteerd in onder andere depressie en burn-out. Ook zorgde het ervoor dat ik een patroon van ongezonde relaties ontwikkelde. In de zoektocht naar wat dit veroorzaakte en hoe ik eruit kon komen ontdekte ik wat het betekent om codependent te zijn. Met het doorbreken van mijn codependentiepatronen leerde ik hoe ik van mezelf kan houden en wat er nodig is om echt verbinding met iemand aan te gaan.
Net toen ik dacht te beginnen aan een zorgelozer deel van mijn leven liep ik door een val op mijn hoofd niet aangeboren hersenletsel (NAH) op. Dat was een uitdaging van geheel andere orde. Het proces van uitzoeken wat ik überhaupt had tot uiteindelijk mijn behandeling bij Cognitive FX in Amerika en het herstel daarna was lang en zwaar. Niet alleen fysiek maar vooral ook psychisch. Wat ik daarin gemist heb bied ik nu zelf als coach: begrip, gezien worden en ondersteuning bij de emotionele impact van NAH.
Alles wat ik mee heb gemaakt in mijn leven en waar ik doorheen heb gewerkt heeft mij gemaakt tot de sterke en authentieke persoon die ik vandaag ben. Mijn persoonlijkheid, hoogsensitiviteit en levenservaring zet ik in bij het coachen. Ik heb van mijn kwetsbaarheid mijn kracht gemaakt: mijn ervaringsdeskundigheid biedt veiligheid, begrip en gelijkwaardigheid.
Voor een indruk van mijn professionele achtergrond kun je terecht op mijn LinkedIn profiel.
“Ultreia!”, zongen de middeleeuwse pelgrims tussen Saint-Jean-Pied-de-Port in de Franse Pyreneeën en het verre Spaanse Galicië. “Voorwaarts!” klonk het door donkere wouden en over bergpassen, in snijdende kou en verzengende hitte. Het lied heeft miljoenen pelgrims begeleid op hun voetreis naar Santiago de Compostela.
Zo liep ook ik in de zomer van 2017 de Camino Frances, 800 km van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. Niet per se op zoek naar zielenrust en vergeving van zonden zoals dat vroeger in de Middeleeuwen ging maar als een soort overgangsrite na een lange intensieve zoektocht naar (leren houden van) mezelf.
De eerste keer dat ik het lied Ultreia hoorde was in een (nonnen)klooster dat aan een pelgrimsherberg is verbonden. Kippenvel. Ultreia. Voorwaarts. Het klopte. Ik wist: dit is de naam van mijn coachingpraktijk. En zo werd, op een bloedhete dag middenin de Spaanse Meseta, ‘Ultreia Coaching’ geboren.